Reklama
 
Blog | Tomáš Havlík

Pojištění proti stíhání – konečně mohou politici v klidu spát

Pojišťovna Slavia umí vskutku skvěle zareagovat na proměny poptávky na trhu. Přibývá politiků obviněných z nesprávného hospodaření s veřejnými penězi? Proč bychom je tedy nepojistili…

Pojištění osobní zodpovědnosti politiků? No proč ne. Vždyť koneckonců vykonávají velmi rizikové povolání. Jen málo komu se povede z toho nelidského prostředí politiky vyváznout bez újmy. Co přesně takovému ctnostnému veřejně činnému občanovi hrozí se vstupem do politiky? Nejčastěji jde o částečnou amnézii, zejména co se volebních slibů týče, ztrátu páteře kompenzované ziskem nejrůznějších komplexů, syndrom karpálního tunelování a v prostředí sněmovny nárazovou narkolepsii. Není tedy divu, že tito odvážní lidé, kteří nasazují svůj ryzí charakter pro blaho společnosti, potřebují specifické pojištění. Co kdyby omylem porušili zákon o veřejných zakázkách a nechtěně tak přihráli spoustu peněz úplně neznámým lidem, o nichž nikdy ani neslyšeli, natož aby je znali? Přece po nich nikdo nemůže chtít, aby za to pak platili ze svých skromných příjmů.

Tleskám a dovolil bych si pojišťovnám navrhnout další možnosti podnikání, které podle mne mají velký potenciál:

Pojištění neúspěchu ve volbách

Reklama

Není to příliš pravděpodobné, ale co kdyby náhodou Andrej Babiš prohrál příští volby a přišel by o svou politickou moc? Zbyla by mu tedy jen ta ekonomická a mediální a obrovský účet za koblihy.

Pojištění bankovních lupičů

Znáte to, celé měsíce plánujete přepadení banky, sháníte komplice, podplácíte ochranku a pak vám to nevyjde. Nebylo fér, kdyby vám pojišťovna nahradila ušlý zisk?

Pojištění nepojištění

Už jste se někdy dostali do situace, v níž jste litovali, že nejste pojištěni? Nebylo fajn se rovnou pojistit proti tomu?

 

V reakci na:

http://domaci.ihned.cz/c1-63554590-pojistovna-prisla-s-novinkou-politici-se-u-ni-mohou-pojistit-proti-stihani#disqus_thread